معاونت گردشگری در نظر دارد با هماهنگی سازمان امور عشایری کشور و در راستای ساماندهی عشایر ، کارگروه توسعه گردشگری عشایر را با حضور دستگاههای مسئول دولتی و فعالان و تورگردانان بخش خصوصی در ذیل کمیته طبیعت گردی تشکیل دهد.
به گزارش میراث آریا(chtn) مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره اقوام و عشایر که با حضور ، سیدشرف الدین ملک حسینی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد، موسی خادمی استاندار، محمود باقری مدیرکل میراث فرهنگی استان و نمایندگان مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: توریسم عشایری یکی از انواع فعالیت های اکوتوریستی است که با توجه به ماهیت و وجود پتانسیل های بالای آن در کشور هم از جنبه های پراکنشی مکانی و تنوع فرهنگی و اقلیمی و نیز امکان شناسایی فرصت های نوآورانه برای اشتغال کارآفرینانه در سطح جامعه، با توجه به رعایت اصول پایداری فرهنگی و زیست محیطی ظرفیت بسیار مناسب برای معرفی به گردشگران خارجی است.
معاون گردشگری در ادامه کوچ نشینی را از کهن ترین شیوه های زیست بشر دانست و افزود: پابرجابودن این شیوه تا عصر حاضر از بزرگترین جاذبه های این شیوه معیشت است و همین شیوه خاص زندگی سبب شده که زندگی ایلات و عشایر برای حاضران در عصر تکنولوژی و کامپیوتر، دیدنی و بکر به شمار آمده و توجه بسیاری از مردم خسته از زندگی ماشینی را به خود جلب کند.
رحمانی موحد تصریح کرد: عشایر ایران همراه با افغانستان، تاجیکستان، چین و شمال غربی آفریقا و کوههای کلیمانجارو تنها عشایری هستند که کوچ عمودی(از دشت به کوه و برعکس) دارند و همین دست و پنجه نرم کردن با طبیعت متفاوت شیوه خاصی از سبک زندگی را برایشان پدید آورده که منحصربفرد و شگفت انگیز است.
وی با اشاره به اینکه برپایی چادر عشایری از تکنیک خاصی تبعیت می کند، ادامه داد: طرح قالی و حتی دار قالی آنان با دار قالی جامعه روستایی فرق دارد، از سوی دیگر خواص دارویی گیاهان را به همان نسبت می شناسند که وضعیت آب و هوا را می توانند برای روزهای آینده پیش بینی کنند.
معاون گردشگری افزود: در کشورمان نزدیک به 105 ایل عشایری وجود دارد که 35 درصد صنایع دستی دست بافت کشور در جامعه عشایری تولید می شود.
معاون گردشگری گفت: براساس سرشماری سال 78 تعداد عشایر کشور یک میلیون و دویست هزار نفر بالغ بر 220 هزار خانوار است، که این تعداد از جامعه عشایری در 59 درصد سطح کشور پراکنده بوده و 25 درصد تولید گوشت کشور را تامین می کنند.
رحمانی موحد یادآور شد: به منظور بهره برداری مناسب از ظرفیت های جامعه عشایری در راستای توسعه فعالیت های گردشگری لازم است با معرفی ابعاد مختلف زندگی ایلات و عشایر و اقوام ایرانی به اشکال موزه ای، یادمانی و یا به صورت زنده در قالب برگزاری جشنواره ها و نمایشگاهها که معرف فرهنگ، آداب و رسوم، گویش، پوشش، تنوع غذایی، اعتقادات و باورها و مهمتر از همه سنت دیرینه مهمان نوازی از مولفه های بارز این جامعه است.
وی ادامه داد: معاونت گردشگری در همین راستا در نظر دارد با هماهنگی سازمان امور عشایری کشور و در راستای ساماندهی عشایر ، کاگروه توسعه گردشگری عشایر را با حضور دستگاههای مسئول دولتی و فعالان و تورگردانان بخش خصوصی در ذیل کمیته طبیعت گردی تشکیل دهد.
معاون گردشگری اضافه کرد: تدوین مسیرهای گردشگری عشایری، تدوین و تهیه تقویم کوچ عشایر، تهیه بسته های تبلیغاتی برای معرفی عشایر ایران، برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره های استانی، منطقه ای و ملی برای معرفی طوایف مختلف و توانمندی های جوامع محلی و فراهم کردن بستر لازم برای توسعه اکو کمپ های عشایری از مهمترین اولویت های این کارگروه است.
انتهای پیام/